MarikeMonique heb ik opgericht toen ik merkte dat mijn voorliefde voor mooie en gekke tassen steeds intensiever werd.
Overal zag en kocht ik tassen en ik maakte ze ook zelf.
Mijn atelier hing letterlijk vol met allerlei soorten en maten tassen waarvoor ik eigenlijk geen bestemming had, behalve dan dat ik ze zelf droeg.

Het leek me fijn om andere mensen ook deelgenoot te maken van mijn creaties en dus van de tassen te kunnen genieten net zoals ik dat doe. Want welke vrouw houdt nou niet van tassen!

In 1994 ben ik begonnen met een opleiding aan de MTS van Mode en Kleding in Amsterdam.
Daar heb ik de richting productontwikkeling dameskleding gekozen. In 1998 ben ik afgestudeerd.
Mode is me met de paplepel ingegoten aangezien mijn moeder dameskledingzaken runde en ik daar veel te vinden was. Ik maakte alles van dichtbij mee en zo is mijn interesse voor de mode dan ook gegroeid.
Maar mijn hart ging voornamelijk uit naar mooie stoffen. Vooral tijdens mijn studie kocht ik regelmatig mooie stoffen. Deze bewaarde ik dan meestal als een soort schat. Te mooi om te gebruiken.
Na mijn opleiding ben ik niet meteen verder gegaan in de mode. Ik wilde ook andere werkgebieden verkennen. Na toch redelijk ver afdwalen, ben ik uiteindelijk weer bij de richting terecht gekomen waar ik me het prettigst bij voel.
Door het maken van tassen heeft mijn interesse voor stoffen meer vorm gekregen en kan ik de drie interesses (stoffen, tassen en mode) nu eindelijk op een leuke manier combineren.